Kapcsolat:
Telefon: +36-1-488-0366
info@radiomonitor.hu
1122 Budapest, Ráth György utca 56.

RadioMonitor partneri hírlevél

2010. május

Vesszük a pirulákat?

Az országos hirdetések között feltűnően sok gyógyszeripari spottal találkoztunk, ezért elhatároztuk, hogy az áprilist ebből a szemszögből vesszük górcső alá.

Az országos reklám toplistában látszik, hogy az első 2 helyen a Phytotec Hungária Bt. szerepel, ami meglehetősen erős piaci jelenlétre utal különös tekintettel az országos megjelenésekre. A Phytotec Hungária április hónapban országos sugárzású adókon 13 féle spottal hirdetett 4 féle terméket, összesen 656 elhangzással. Ezzel az eredménnyel egyébként az első helyen is végzett. A helyi rádiós kategóriában nem csak ez a cég, de más gyógyszeripari szereplő sem képviseltette magát.

A szektoronkénti felbontásban kicsit más a helyzet. Itt egyértelműen a rendezvények vitték a prímet, ami teljesen megfelel az időszak trendjének, hiszen a jó idő beálltával egyre több programot kínálnak már szabadtéren is. A gyógyszeripar azonban még így is megszerezte az előkelő második helyet 700-nál is több elhangzással. Természetesen ezt az eredményt már nem a Phytotec Hungária hozta egyedül, a végső számadatok elérésében szerepe volt az LM Kft. -nek, a Bayer Hungária Kft. -nek, a Sager Pharma-nak és az Osteofit Kft.-nek is.

Mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a korábban mindig első helyeken szereplő Autó-motor szektor a hónapban csak a 13. helyen végzett. Természetesen az országos rádiókról beszélünk, a helyieknél azért még a viszonylag előkelő 4. helyen végzett a szektor. Ez leginkább arra mutathat rá, hogy a cégek inkább az olcsóbb, helyi csatornákat választják a vásárlóközönség elérésére. De ez már egy másik történet lesz...

Eladták a Radio Cafe-t.

2010. április 29-én eladta a radiocafé-t az Est Media Group. A vevő a KV Barát Vagyonkezelő Kft. nevet viselő projekttársaság. A radiocafé reklámidejét sales house-ként, jutalék ellenében továbbra is az EMG értékesíti.

Azért volt a lépésre szükség, mert a médiatörvény alapján nem lehet ugyanazon érdekkörnek 25 százalékot meghaladó részesedése egyazon időszakban egy országos és egy regionális rádióban. Az ORTT emiatt 2010. május 3-i hatállyal megszüntette a radiocafé 98.6-tal fennálló műsorszolgáltatási szerződést, mielőtt megkötötte a szerződést a NeoFM-ről az üzemeltető FM1 Zrt.-vel. A megszüntető megállapodás bontó feltétele az volt, hogy május 3-ig ki kell küszöbölni az összeférhetetlenséget.

A NeoFM országos rádiót üzemeltető FM1 Zrt.-ben az EMG eddig 25 százalékos közvetlen és a tulajdonában állt radiocafé Kft.-n keresztül 75 százalékban közvetett tulajdonnal bírt. A fentiek mellett április 29-én bejelentették azt is, hogy a radiocafé Kft. részét átadta az EMG-nek, amely így 100 százalékban, közvetlenül birtokolja az FM1 Zrt.-t. Az econet.hu szerint a cégcsoporton belüli átruházással, majd a radiocafé eladásával megnyugtatóan tudták rendezni a budapesti adó sorsát, közben a médiatörvény kívánalmainak is eleget tettek.

Forrás: www.mediainfo.hu

Országos rádiók zenei toplistái - 2010. április

Class FM top5

Külföldi Magyar
1. Lady Gaga:
Bad Romance
Extázis:
Ennyi a lényeg
2. Pitbull:
I Know You Want Me (Calle Ocho)
Quimby:
Ajjajjaj
3. Robbie Williams:
Bodies
Holdviola:
Erdő, erdő
4. Rod Stewart:
Higher And Higher
Rúzsa Magdi:
Gábriel
5. Beyonce:
Sweet Dreams
Demjén Ferenc:
A lelkünk most is vágtat

MR2-Petőfi Rádió top5

Külföldi Magyar
1. Gabriella Cilmi:
On A Mission
Oláh Ibolya:
Ritmus
2. Massive Attack:
Paradise Circus
Magashegyi Underground:
Szívtakarítás
3. Paolo Nutini:
Ten Out Of Ten
Compact Disco:
I'm In Love
4. Tyrone Wells:
Sink Or Swim
Chip Chip Chokas feat. Mezö Misi:
Charlie
5. Ellie Goulding:
Under The Sheets
Frenk:
Nagyvárosi éjszakák

Neo FM top5

Külföldi Magyar
1. Cheryl Cole:
Fight For This Love
Tabáni István:
Ments meg!
2. Train:
Hey, Soul Sister
Oláh Ibolya:
Ritmus
3. Pink:
I Don't Believe You
Republic:
Szemében a csillagok
4. Robbie Williams:
Morning Sun
Varga Viktor:
Lehet zöld az ég
5. Santana:
Angel Love
Kovácsovics Fruzsina:
Csak egy idegen

Részletesebb információra van szüksége? Nem találja a közvetlen versenytársát a toplistában? Forduljon hozzánk, akár másnapra szállítjuk a zenei listákat elhangzási darabszámokkal a kiválasztott rádióban.


Universal Music, 2009


Sony Music, 2010


Universal Music, 2010

Reklám toplisták - 2010. április

Országos Rádiók top5 reklámja (Class FM, Neo FM, MR2-Petőfi spot alapon)

1. Phytotec Hungária Bt. -
Sedacur forte: Alvászavar ellen II.
2. Phytotec Hungária Bt. -
Iberogast XI.
3. Sziget Kulturális Szervezöiroda -
Sziget 2010.08.11-16. - Kedvezményes jegyek 2010.04.30-ig
4. Gastroyal Kft. -
Zsírégetö klub Best Of heti étrend - nyerj Te fél millió Ft-ot!
5. Cofidis Magyarország -
Cofidis Komfort Hitel: mi többet adunk!

Helyi rádiók top5 reklámja (helyi rádiókban futó "országos" reklámok, spot alapon, az általunk monitorozott Budapesten kívüli 36 helyi rádióban)

1. Fidesz -
Magyarország valóban többet érdemel! Itt az Idö!
2. Szerencsejáték Zrt. -
Az utcán bármikor megállíthatjuk az 1Millióért!
3. Media Markt -
2010.04.21-30.: Credigen Bank hitele 0% THM-mel
4. Zanza -
Görög ételek újra!
5. Uniqua Biztosító Rt. -
Uniqua Utasbiztosítás

A kis ikonokra kattintva meg tudja hallgatni az egyes reklámokat és a környezetüket. Részletesebb információra van szüksége? Forduljon hozzánk, akár már másnapra szállítjuk a reklámlistákat.

A teljes árlista és az egyes szolgáltatások mintái ezen a linken megtalálhatóak.

Kérdése vagy megjegyzése van? Küldje el nekünk az info@radiomonitor.hu e-mail címre vagy hívja a +36-1-488-0366-es illetve a +36-30-354-5550-es telefonszámot. Az üzleti tájékoztatás nem teljes körű, jelen levél nem minősül ajánlatnak. Áraink az áfa-t nem tartalmazzák.

RadioMonitor Magyarország Kft. 1122 Budapest, Ráth György utca 56. Tel.: +36-1-488-0366. Fax: +36-1-489-4779.

powered by lightmedia | Leiratkozás a RADIO Promo szolgáltatásról