RADIO Promo - BMG
THE CRANBERRIES - Zombie

THE CRANBERRIES
Zombie

Kiadó: The Cranberries/BMG Rights Management (UK) Limited
Kiadás éve: 2017
Szerző: Dolores O'Riordan
ISRC: GB5KW1700211

Acoustic Version mp3 | wav

A The Cranberries zenekar 25 éves jubileuma alkalmából rögzítette legismertebb slágereinek szimfonikus változatát, melyről az 1994-ben megjelent "Zombie" a mai napig is szerepel a rádiók játszási listáin világszerte. Túlzás lenne azt állítani, hogy az elmúlt negyed évszázadban a csapat népszerűsége töretlen, ám a több mint 40 millió eladott album, illetve a mai napig is több tízezres stadionokban, telt ház előtt színpadra lépő banda iránti érdeklődés messze túlmutat generációjuk előadóinak sikerein.

Az évforduló apropóján készült korongról talán a legemlékezetesebb, "Zombie" című dalát egy 1993-as IRA támadásban elhunyt fiatalok emlékére írta az énekesnő, Dolores O'Riordan, aki akkor töltötte be a 18-at. Már mosolyogva emlékszik vissza akkori lázadó énjére: "Valójában egy kisgyerek voltam, aki sose lépte át az országhatárt, fogalmam sem volt, mi zajlik a világban, a támadást is csak a híradóban láttam, mégis őszintén megérintett. Tehetetlen dühöt éreztem, és azt, hogy tennem kell valamit, amivel a magam módján tiltakozhatok a borzalmak ellen. Azt hittem, hogy ez csak egy dal lesz egy albumon a sok közül, ami számomra ugyan fontos, de másoknak egy lesz az egy millióból. Épp ezért minden alkalommal, amikor kiállunk a közönség elé, döbbenten figyelem azokat a fiatalokat átszellemülve énekelni a dalomat, akik talán még meg sem születtek, amikor az készült."

A "Zombie" kiállta az idő próbáját, generációkat inspirált, az erőszak elleni tiltakozás nemzetközi himnusza lett, most pedig elkészült az igazán rádióbarát Acoustic Version, ami már letölthető a fenti linkekre kattintva!


MANDO DIAO - Good Times

MANDO DIAO
Shake

Kiadó: Geshgore AB/BMG Rights Management GmbH
Kiadás éve: 2017
Szerző: Björn Dixgard - Jens Siverstedt - Jonas Wallin
ISRC: DELV41700153

Radio Edit mp3 | wav

"Jön az új Mando Diao-album május 12-én, a még forró, annyira friss klipes dal, a 'Shake' alapján bitang jó lesz, úgyhogy meghallgatni csak saját felelősségre, mert utána ki akarsz majd valahová menni bulizni" - írja a Player.

A svéd Mando Diao nevű csapat talán eddigi legjobb albumát készítette el. "A 'Good Times' a szeretet kinyilatkoztatása, ami nem hagy egyedül a sötét időkben sem" - foglalta össze a zenekar új lemezük üzenetét.

Az elmúlt 19 évben a csapat nagyjából mindent elért, amiről egy előadó csak álmodni mer: toplistás lemezek és dalok, mint a "Dance With Somebody" vagy a "Black Saturday", és a platina státuszig rekordidő alatt eljutó "Give Me Fire" mintha csak előkészítette volna a zenekar számára azt a pozíciót, amit nemzetük meghatározó költője halálának 100. évfordulójára készítettek - a Gustaf Fröding megzenésített verseit tartalmazó korong a mai napig a modern svéd könnyűzene történetének egyik legelsöprőbb sikerű kiadványa, négyszeres platinalemez lett az emlékévben!

A banda már meghódította a skandináv országokat, Németországot, Ausztriát, Svájcot és Japánt, augusztusban pedig érkeznek a Sziget Fesztiválra. De addig is, itt a "Shake"! Töltsd le most!

Hallgass bele: YouTube

További információ: Vermes Orsolya | vermes.orsolya@gmail.com


RADIO Promo

Hírlevélkiküldés megrendelése: csaba.mezei@lightmedia.hu | +36 30 850 2261

powered by lightmedia | Leiratkozás